ЖИВОТИНСКА ФАРМА

399 ден

Автор: Џорџ Орвел
Издавач: Икона
Димензии: 136стр. 11х18 cm
Тежина: 150 гр.
ОПИС

“СИТЕ ЖИВОТНИ СЕ ЕДНАКВИ, НО НЕКОИ ЖИВОТНИ СЕ ПОВЕЌЕ ЕДНАКВИ ОД ДРУГИТЕ“

  • Животинска Фарма најверојатно е најсатиричната алегорија на тоталитаризмот. Издадена во 1945г. делото ги рефлектира настаните кои доведоа до Сталиновата ера и кои следеа потоа…

Amazon.com – Editorial Review

  • Животниска Фарма – историја на револуцијата што тргна наопаку – е брилијантна сатира на Џорџ Орвел за коруптивното влијание на моќта.
  • Останува најголемата сатира на темниот лик на модерната историја

Malcom Bradbury

  • Животинска Фарма е важечка книга денес, како што беше пред 50 години.

Ralph Steadman

Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?