ima_li_koj_da_ve_saka

Има ли кој да ве сака

ДОБИТНИК НА ЕВРОПСКАТА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА

Сега владеат кучешки времиња и литературата е едноставно еден од многубројните сиви занаети за прехранување. Во кучешки времиња поетите копнеат да станат домашни љубимци на своите покровители, разните почитувачи на современата уметност. Или, како што гинарекувам јас, тапоглавите копилиња со пари. Во кучешки времиња писателите пишуваат само работи што се во сообразност со пазарот. И со вкусовите на безобразно самоуверените неписмени консументи. Во кучешко време писателите произведуваат квалитетни јазични ПВЦ дограми и клозетски шолји. Јас се обидов да напишам нешто непазарно, несообразено со никого и со ништо. Освен со моите мисли и чувства. И мислам дека, ако некој е доволно милостив да ме прифати мене – човекот, ќе ја прифати и мојата книга. Калин Терзиски

280 ден

Автор: Калин Терзиски
Издавач: Три
Димензии: 14*20,5 cm
Тежина: 160 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?