Значењето на Границата во Американската Историја

„Дивината владееше со колонизаторот. Го затекна како Европеец во облекувањето, во индустријализираноста, во користењето на помошните средства, во начинот на патување и начинот на размислување. Го грабна од железничките вагони во кои удобно патуваше, и тој одеднаш се најде во кану направено од трупци. Го измолкна од облеката на цивилизацијата и го облече во кошула за лов и мокасини“

Добитник на Пулицеровата награда за Историја.

249 ден

ISBN: 9786082210056 Категорија ,
Автор: Фредерик Џексон Тарнер
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил