Извештајот на Броди

Во 1970 година, дваесет години по Алеф, Борхес ја објавува наредната збирка раскази. Самиот автор ќе ги дефинира творбите содржани во неа како „реалистички“, но тоа е многу карактеристичен реализам, полн со недоречености, презаситен со магија и необичност. Дејството на расказите се одвива некаде во сокаците на Буенос Аирес или на бескрајната пампа. Во таа сценерија се појавуваат двата најважни мотива на Извештајот на Броди: патеките на минатото коишто се разгрануваат и ја пресекуваат сегашноста, и вкрстените ножеви (во преносна смисла или буквално) во безусловна борба за жена, чест и вистина.

280 ден

Автор: Хорхе Луис Борхес
Издавач: Бегемот
Димензии: 116 стр. 11 х 18 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил