Име од вечност

Стоиме полни со искон
Стоиме полни со исконво
Името наше,а црни јавачи,
и тие и коњите од мрак
,ни идат на гостисо железна тупаница.
И летаат на парампарчињапосатките сосе неботона првата зора во нив.
Истекла блажинатаво правта на столчените ѕвезди.
И рана е кладенецотод кој пие судбинабитието наше.

200 ден

Автор: Ефтим Клетников
Издавач: Три
Димензии: 14*20,5 cm
Тежина: 110 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил