Opioum

Исповедите на еден англиски уживател на опиум

Ова извонредно автобиографско дело е резултат на испреплетените ефекти на опиумот и соништата, сеќавањата и високоразвиената имагинација, кое „преку ноќ“ му обезбеди слава на авторот. Томас де Квинси успеа да воспостави цврста врска меѓу квалитетното уметничко дело и зависноста, отворајќи го патот за подоцнежните генерации автори–уживатели на дрога, од Бодлер до Бароуз и навестувајќи ја психоанализата со своите фасцинантни продирања во потсвесното.

190 ден

Автор: Томас де Квинси
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 110 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?