Kal_Nikolo-Amaniti

Кал

Николо Аманити (1966) е еден од најпознатите италијански писатели во последната денеција. Автор е на повеќе романи и збирка раскази.

Книгата Кал, составена од шест раскази и една новела – Последната Нова година, претставува експлозивна мешавина од раскази за љубовта, сексот и насилството. Сурови и груби ликови што живеат на маргините на општеството, успешни деловни луѓе што во себе носат мрачни тајни, убави девојки што сакаат своето тело да го искористат за напредување во општеството…сите тие се појавуваат во расказите за да ја прикажат приказната за едно време и простор во кои секој е или плен или прогонувач.

Аманити пишува филмски, динамично и прецизно, без паузи и многу рефлексии. Иако доминира мрачната атмосфера, текстовите изобилуваат со хумор и фантазија, што ги прави исклучително приемчиви за читање.

300 ден

Автор: Николо Аманити
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 330 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber