Карма

Нова перспектива на сосема погрешно толкуваниот концепт за кармата што е клуч за среќа и просветленост, од најпродаваниот автор на „Њујорк тајмс“ и најпознатиот светски духовен водич, мистик и визионер – Садгуру.

Многумина ја разбираат кармата како баланс помеѓу доброто и злото, доблестите и гревовите, злосторството и казната. Всушност, кармата не е поврзана со тоа. Таа едноставно е одраз на вашето дејствување – вашето дејствување е ваша одговорност. Кармата ви се одредува според начинот на кој реагирате на она што ви се случува.

Со „Карма“, Садгуру ве враќа зад воланот, претворајќи ве од обичен сопатник до самоуверен возач. Живеејќи свесно и целосно зграпчувајќи го секој момент, ќе го ослободите духот. Наместо да ви предизвикува тешкотии, оваа перспектива на кармата ќе стане потенцијал за слобода и зајакнување на вашата личност. Со учењето на Садгуру ќе успеете да живеете среќно и мудро во овој свет на предизвици.

500 ден

Автор: Садгуру
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил