Книга од песок

„…неговата книга се вика Книга од песок, зашто ни книгата ни песокот немаат ни почеток ни крај“.

Во збирката Книга од песок, која се состои од 13 раскази, Борхес ги продолжува своите творечки искуства, слободно користејќи ги културолошките, историските, литературните и филозофските контексти, а фабуларните настани ги обојува со авторска интелектуална рефлексија. Расказите од оваа збирка ја засегнуваат темата на алтер егото, љубовта, судбината, претпоставениот ерес, на вечните дела и на мистериозната и фасцинантна книга, бескрајна како песокот…

280 ден

Автор: Хорхе Луис Борхес
Издавач: Бегемот
Димензии: 118 стр. 11 х 18 cm
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber