Kozaci

Козаци

Козаци се смета за една од најпоетичните книги на Толстој. Во текот на десетгодишно создавање, по голем број трансформации на ова дело, создадена е величествена повест, чии основни мотиви се поврзани со романтичарската традиција на љубовта и восхитот спрема жената што ги олицетворува убавината и моќта на природата недопрена од цивилизацијата. Доаѓајќи во допир со неа, главниот лик Оленин, кој речиси се поистоветува со самиот Толстој, ја сфаќа сета лажност на животот на кој му припаѓа. Но како што се покажува на крајот, нема начин да побегне од него.

190 ден

Автор: Лав Николаевич Толстој
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 170 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил