Компаративна книжевност

Компаративната книжевност се предлага како учење и дискурс што се труди да соодветствува на моќта на книжевноста/книжевностите, како нивна придружничка, а исто така и како знаење кое ги преведува книжевните вредности во дискурс отворен кон плуралноста, дискурс којшто можеме да го реализираме сите заедно и подеднакво во светот, преведувајќи се едни со други, и едни покрај други, односно благодарение на бескрајната мрежа на реципроцитети и разлики.

315 ден

Автор: Армандо Њиши
Издавач: Магор
Димензии: 17*24 cm
Тежина: 330 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил