Lovci-na-purpur_Novogrchka-poezija

Ловци на пурпур (Антологија на новогрчката поезија)

Почетоците на новогрчката поезија не датираат од почетокот на 19 век, бидејќи веќе постои богата поетска традиција што дава не само квантитативни туку и големи поетски достигнувања (книжевно-критичката продукција од 17 век и народните песни). Но, овој антологиски избор е насочен само кон поетските достигнувања од почетокот токму на 19 век до денес.

Се надеваме дека издавањето на антологијата Ловци на пурпур ќе претставува можност македонските читатели да го почувствуваат истото задоволство и истата исполнетост како и нејзиниот преведувач додека стиховите од грчки ги преточуваше на македонски јазик.

252 ден

Автор: Приредувач Емилија Мајсторова-Стојановска
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 160 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?