Bashevski-Majstorot

Мајсторот

Мајсторот содржи 11 раскази, во кои Димитар Башевски раскажува приказни за љубовта и страста, за потребата на луѓето да сонуваат и на тој начин да ги надминат ограничувањата на сопствената егзистенција.

Умешно комбинирајќи ги можностите на стандардниот и на разговорниот јазик, користејќи ги хуморот и иронијата како клучни елементи во раскажувачката постапка, авторот успева да создаде исклучително впечатливи ликови и ситуации полни со драматичност.

Темите и егзистенцијалните преокупации на расказите се добро познати, но поради специфичноста на перспективата од која се предадени, тие се читаат како освежување на овие теми. Истовремено, е интересен и вистински успешен обид да се долови еден специфичен слој на луѓе и духот на Македонија од почетокот на векот.

250 ден

Out of stock

Автор: Димитар Башевски
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 190 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил