Nevestata-na-zmejot_Vlada-Urosevikj

Невестата на змејот

Тие од Долна Земја рушат сè, рече вештерка-пештерка покажувајќи наоколу. Божем сакаат да ни помогнат, а всушност сакаат сè да заличи на нивната Долна Земја. Многу лоша работа! Сè што не прилега на нивната земја им пречи. Нивниот начин на живеење бил најдобар! Ние, вештерките, сме биле, велат, ни самовилци, ни песоглавци, ништо од сето тоа не постои! Змејовите биле измислица! Не знам како ќе преживееме. Лоши времиња, многу лоши времиња!
Извадок од романот

190 ден

Автор: Влада Урошевиќ
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 200 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?