Недрамски дела

„Но таа што никогаш не ги разбрала таквите очи,

и не ги сфатила пораките од погледите блудни,

и никогаш не ги прочитала зборовите сочни

напишани на маргините од таквите книги скудни

не навлегла во непознатото и во замки, јадици судни,

не можела таа погледот негов да го сфати,

туку се џарела во окото што светлината ја мати.“

„Силувањето на Лукреција“ Вилијам Шекспир

Ова издание, во превод на професорот Драги Михајловски, ги вклучува сите недрамски дела на Вилијам Шекспир.

СИЛУВАЊЕТО НА ЛУКРЕЦИЈА

ВЕНЕРА И АДОН

ЗАЉУБЕНИОТ ОДОЧЕСНИК

ФЕНИКСОТ И ГРЛИЦАТА

ЕПИТАФ

300 ден

Автор: Вилијам Шекспир
Издавач: Полица
Димензии: 144 стр. 13.5 х 20 cm
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber