Orlando_Virdzinija-Vulf

Орландо

Орландо – „најдолгото и најсимпатичното љубовно писмо во литературата“, се протега низ три века исполнети со авантури. На почетокот на романот, Орлансо е млад англиски благородник кој живее во времето на Елизабета Прва. Кон средината на романот, како амбасадор во Константинопол, се буди едно утро и сфаќа дека станал жена.

Романот, низ иронија и фарса, ја разгледува улогата на жените во 18-тиот и 19-тиот век. На крајот од книгата, во 1928 година Орландо – сега сопруга и мајка – стои на чекор од иднината која што носи нова надеж и ветувања за жените.

290 ден

Автор: Вирџинија Вулф
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 225 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber