Gjordano-osemenosta

Осаменоста на простите броеви

Осаменоста на простите броеви е еден од најнаградуваните италијански романи од последнава деценија, книга што уште во првата година од објавувањето е продадена во повеќе од еден милион примероци. Романот во 2008 година ја добива најзначајната литературна награда во Италија, наградата „Стрега“, како и наградата „Кампиело“ за дебитантска книга.

Осаменоста на простите броеви претставува блескава медитација за осаменоста, за љубовта и за тоа што значи да се биде човечен. Главни протагонисти се Аличе и Матија, двајца млади луѓе чиј живот поминува во знакот на осаменоста.

„Хипнотизирачки портрет на млад маж и жена чија повредена внатрешност во текот на годините ги спојува и ги одвојува еден од друг. Исклучителна интерпретација на она што би можело да се нарече емоции на субатомско ниво.“

Њујорк тајмс

200 ден

Автор: Паоло Џордано
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 270 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?