Парите од Хитлер

Гита Лаушман во 1945 година се враќа дома од концентрациониот логор, но се покажува дека за неа – слично како и за голем број чехословачки жители со еврејско-германско потекло – времето на насилството и неправдата воопшто не завршило. Романот е запис на сеќавањето. Гита се враќа до настаните што се случиле пред половина век и бара отштета за нанесената неправда. Притоа открива дека она што го памети од детството во историскиот контекст престанува да биде еднозначно. Силен, трогателен, потресен, емотивен, стилски одлично напишан роман за страшните судбини на луѓето кои биле жртви на нацизмот.

250 ден

Автор: Радка Денемаркова
Издавач: Бегемот
Димензии: 280 стр. 12.5 х 19.5 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил