Apdajk-parovi

Парови, том 1 и 2

Џон Апдајк (1932 – 2009) е еден од класиците на американската литература на XX век, раскажувач кој ја отелотворил драмата на секојдневниот живот во американското општество.

Романот Парови ги прикажува релациите меѓу десет млади парови, кои од сексот создаваат еден вид култ. Кога се појавил, бил напаѓан поради отвореноста во прикажувањето на сексуалноста, но и фален поради уметничкиот, заводлив и сиров пристап кон љубовта, бракот и неверството во Америка.

„Не постои ниеден друг роман, дури ни во овие години на сексуална слобода, кој е толку сексуално отворен, директен во прикажувањето, раскошен во сексуалните активности.“

Атлантик монтли

„Генијално… Ако ова е валкана книга, не знам како би можело воопшто да се пишува за сексот.“

Њујорк тајмс бук ривју

525 ден

Автор: Џон Апдајк
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 290/210 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber