Pijanistka

Пијанистка

Пијанистка, најпопуларното дело на провокативната австриска писателка Елфриде Јелинек е жесток портрет на една жена распната помеѓу репресивното општество и нејзините
најдлабоки желби.

Сексуалноста и насилството се преплетуваат во оваа брилијантна, бескомпромисна книга. Описите се богати и набиени, вознемирувачки прецизни. Елфриде Јелинек пишува книга за амбисите на современиот човек, кој не можејќи да се соочи со своите најдлабоки страсти се претвора во нивен роб. Студена и тажна, обележана со немоќта за човечка комуникација, книгата може да се чита и како осуда на современото општество во кое човекот често се сведува на предмет.

300 ден

Автор: Елфриде Јелинек
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 260 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил