Podrumite-na-Vatikan_Andre-Zid

Подрумите на Ватикан

Дејството на овој роман е сместено кон крајот на 19-тиот век, во Париз и Рим. Група лажговци ги користи озборувањата дека Папата е киднапиран и заменет со измамник, за да извлечат пари од наивните верници. Следува вистински поход за спас на понтифот, кој привлекува плејада од ликови, различни и спротивставени едни на други, а нивната комбинација доведува до низа необични настани.

Преводот на Елисавета Поповска на ова дело во 2010 година ја доби наградата „Божидар Настев“ за најдобар превод од француски јазик.

190 ден

Автор: Андре Жид
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 220 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?