половичен живот

Половичен живот

Нема сомнение, романот Половичен Живот, по својата архитектоника, ги содржи основните обележја на модерниот роман што денес се пишува, и Најпол се вреднува во онаа плејада романсиери што ја обележаа епохата на романот на англиски јазик, почнувајќи од Орвел. Критичарите се едногласни кога го вреднуваат делото на Најпол за кое се вели дека е тоа од највисок ранг и дека неговите дела се одликуваат со голема резонанса и тензија.

320 ден

ISBN: 9789989103032 Категорија , Tags ,
Автор: В. С. Најпол
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber