Stojanov-Vangja

Случајот Ванѓа

За разлика од повеќето изданија посветени на Ванѓа, со сензационалистички и журналистички призвук, оваа книга содржи мноштво биографски факти за пророчицата и пред сè е една лична историја за неа, видена од окото на писателот.

Авторот собирал спомени и приказни за неа кои се пренесувале од колено на колено. Освен текстови, посветени на Ванѓа, книгата многу раскажува и за времето во кое живеела таа, за значајни личности и настани, за однесувањето на власта и тајните служби, за научните експерименти, но и за некои феномени поврзани со неа. Сето тоа придонесува најпознатата балканска пророчица да се доживее и согледа од еден поинаков агол, кој фрла нова светлина на нејзиниот живот и дело.

210 ден

Автор: Николај Стојанов
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 170 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?