Среќното момче

Среќното момче

Бјернстјерне Мартинус Бјернсон бил норвешки поет, општественик и политичар. Добитник е на Нобеловата награда за литература во 1903 година како доказ за неговото значајно и многустрано творештвo. Него го краси епитетот еден од четворицата најголеми норвешки писатели на таканаречената Голема четворка. Безвременска приказна за едно младо момче и сите ограничувања и препреки што тој мора да ги надмине. Романот Среќното момче ја следи приказната на Ојвинд, коj успева да се издигне над недостатокот на материјално богатство на своето семејство и да донесе вистинско задоволство и радост во животот на многумина. Запознавајќи ја љубовта на својот живот – Мерит, Ојвинд треба да се ослободи од семејните пречки што им ги наметнува судбината. Ликовите и автентичната приказна ја прават оваа книга една од најубавите во светската литература. А во неа, несомнено, ќе се пронајдат многумина од нас

300 ден

Нема на залиха

Автор: Бјернстјерне Бјернсон
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил