стажирајќи за светец

Стажирајќи за светец

Во најновата поетска книга на Игор Исаковски веднаш го препознаваме новото урбано лирско писмо што го најави неговата генерација македонски поети и што упорно продолжува да го негува и развива веќе втора деценија. Тој опит на непосредна поетска реакција и одблесок од впечатоци на градскиот (секојдневен) живот го препознаваме и зад основната љубовна тема што ги додржува во една воедначена низа сиве 36 љубовни песни, со тенденција во нив да се сталожи и едно сензибилно животно и поетско искуство. Б. Ѓузел

200 ден

ISBN: 989989269554 Категорија , Tags , ,
Автор: Игор Исаковски
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил