ТРГОВИЈА - 120 УНИВЕРЗАЛНИ ПРАВИЛА

399 ден

Автор: Цербеер де Мееделшеим
Издавач: Икона
Димензии: 128стр. 13х20 cm
Тежина: 180 гр.
ОПИС

..Меѓутоа не треба да верувате дека богатството само ќе ви дојде. За да го стекнете вие морате:

 • Да го поставите претпријатието на здрави основи;
 • Да располагате со потребниот капитал;
 • Вредно да работите;
 • Секогаш да бидете на работа, без чести и долги одмори и отсуства,зашто сопственикот на едно претпријатие мора постојано и лично

  да врши надзор.

 • Да имате или насочено образование (кое ќе ви биде од користдоколку го имате), или барем способност да ја разбирате трговската дејност, брзо да одлучувате и да се донесувате правилни одлуки кога што да правите.;
 • Да бидете уреден, многу уреден;
 • Да умеете да говорите и да убедувате;
 • Да бидете многу љубезен и да се грижите да го услужите вашиотмуштерија, па макар и по цена на сосема минимална заработка.
 • Кон персоналот да бидете тактичен но цврст, потоа правичен идарежлив, зашто добрите помошници треба достојно и да ги

  наградите;

 • Без премислување да го отпуштите секој вработен со чија работаили однесување сте незадоволен. Не заборавајте дека лошите работници ги расипуваат добрите и дека еден лош работник, што и да ветува, тешко ќе се поправи ако остане на истото работно место, кај истиот газда, и покрај истите другари; може да се поправи единствено во друга средина;
 • Најпосле во сé да бидете исправни, да го почитувате дадениот збор и да работите така што да нема сомнеж во вашата чесност;
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber