Три драми

Оваа книга собира три интересни драмски парадигми структурирани/испишани со рафинирано чувство за дејствување, на коешто му претходело и супериорното чувство за драмското/драматичното кажување, мислено во автентичната аристотелијанска смисла на зборот. Сите три драми од оваа книга, Портата на леден, Пат за Лихнидос и Мелница, структурирани се во редици стигматизирани/сегментизирани слики, коишто покажуваат „со што драмата работи“: со силни зборови и со силни чувства…

Јелена Лужина

105 ден

Автор: Митко Маџунков
Издавач: Магор
Димензии: 15*23,5 cm
Тежина: 220 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил