Fernandez-umetnicite

Уметниците за креативноста

Уметниците за креативноста донесува интервјуа со 13 популарни уметници. Акцентот е поставен врз истражувањето на креативните процеси што ја придружуваат уметноста и создавањето на уметничкото дело. Уметниците зборуваат за своите уметнички поттици од најраното детство, како и за тоа на кој начин се развивал нивниот уметнички импулс.

Во книгата Валентина Фернандез го спојува својот професионален интерес и компетенција од областа на клиничката психологија со интересот за светот на уметноста, создавајќи книга која може да биде интересна за пошироката читателска публика, но и за специјалистите.

250 ден

Автор: Валентина Фернандез
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 160 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber