Уметничкото дело

Иван (Ивица) Џепароски (р. 1958, Скопје, Р. Македонија) е филозоф, поет и преведувач. Дипломирал на Филозофскиот факултет во Скопје каде што магистрирал и докторирал. Автор е на единаесет книги од областа на естетиката и на филозофијата на културата, а ги има добиено и наградите “Млад Борец” (1984) и “Димитар Митрев” (1993). Работи на Филозофскиот факултет во Скопје како професор по Естетика и Филозофија на култура. Во моментов е раководител на Институтот по филозофија и секретар на Македонскиот П.Е.Н. Центар. Се јавува и како преведувач (В.Блејк, Џ.Џојс, Ј.Бродски, Д.Хјум, Е.Берк.) Добитник е на наградата “Григор Прличев” (1993) за поетски превод. Неговата поезија и некои од неговите есеи се преведени на повеќе јазици во светот

420 ден

Нема на залиха

Автор: Иван Џепароски
Издавач: Магор
Димензии: 16,5*24 cm
Тежина: 290 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил