Стратегија, Економија

УМЕТНОСТА НА СТРАТЕГИЈАТА НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

Поднаслов: Вечни лекции од најголемиот император во историјата

699 ден

Автор: Парта Босе
Издавач: Икона
Димензии: 328 стр, 128х195 cm
Тежина: 300 гр.
ОПИС

Прекрасна книга. Задолжително четиво за секој проучувач на стратегијата и на организациските структури

 

„Сите зборуваат за сензационалното младо момче, чии квалитети во областа на стратегиското размислување и на лидерството го направија најмоќен главен извршен раководител на светот, пред да наполни 30 години – а еве една нова книга која ни кажува не само како го сторил тоа, туку и како можете да ги копирате неговите методи… Уметноста на стратегијата на Александар Велики на Парта Босе, во моментов се котира високо на британската и на американската листа на бестселери… Книгата ја купуваат во големи количини интелигентни луѓе кои се на важни работни места во големи компании“. Тhe Times

 

„Парта Босе ја користи кариерата на Александар Велики како отскочна даска за споредување на епизоди од далечното минато со епизоди од неодамнешната историја на бизнисот, со цел да посочи на вонвременските принципи на стратегијата и тактиката. Ова е една од оние ретки книги кои ни нудат лекции, а сепак е забавна за читање“. Професор Ернест Р. Меј, Harvard University

 

Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?