Фашистичка револуција

Фашистичка револуција

Ова прво издание на Мусолини на македонски јазик претставува своевидна тематска антологија од говори, статии и искажувања на Мусолини. Во неа се дадени основните акценти на политиката, теоријата, практиката и пропагандата на фашизмот. Со својот збор, Мусолини гради митови, ги воодушевува масите, ја облекува конгломератската фашистичка идеологија во убави алишта и ја аргументира фашистичката практика.

200 ден

ISBN: 9789989920967 Категорија ,
Автор: Бенито МУСОЛИНИ
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил