ФО

За основа на романот Фо е земена приказната од романот „Робинзон Крусо“ од Даниел Дефо. Оттука и насловот „Фо“, тоест Фо, без она „де“, ознаката за благодарничко потекло. Главниот лик Сузан Бартон, по бродоломот што ќе го преживее, ќе се најде на еден остров во Атлантикот, заедно со Робинзон Крусо и со неговиот нем роб Петко. Откога некои морепловци ги спасуваат, тие го напуштаат островот. Крусо умира, а таа со Петко ќе дојде во Лондон и ќе го побара писателот Даниел Дефо, нудејќи му ја својата приказна за она што го преживеала… Куци зборува за релацијата меѓу приказната и нејзиниот раскажувач, меѓу говорот и тишината, меѓу господарот и робот, меѓу разумноста и лудоста…

320 ден

Автор: Куци.Џ.М.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил