Lafazanovski-Hrapeshko

Храпешко

Роман-претставник на Македонија за наградата Балканика 2006, веќе преведен на хрватски и словенечки јазик. Во тек е преводот на српски и на француски јазик.

Хуморескно, меѓутоа воедно и сериозно авторот раскажува за згодите и незгодите на главниот лик Храпешко, за умешноста на создавањето и преживувањето, за копнежите и соништата, за животната енергија и љубовта, за животот во татковината и во странство.

150 ден

Автор: Ермис Лафазановски
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 160 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?