Човек волк

Човек волк

Станува збор за еден млад човек чие здравје попуштило во осумнаесеттата година, по една гонореична инфекција, и кој целосно зависел од другите луѓе. Неговите порани години ги обележало едно тешко невротично растројство кое се покажало како хистерија на страв (во облик на страв од животни – инфантилна невроза), за потоа да се претвори во присилна невроза со религиозна содржина. Овој случај треба да се земе како продолжување на една присилна невроза што поминала спонтано, но оставила дефекти по закрепнувањето.

150 ден

ISBN: 9789989282348 Категорија , Tags ,
Автор: Сигмунд ФРОЈД
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил