Шерлок Холмс: Студија во скерлетно црвено

„Постои една скерлетна нишка во ова злосторство, која се провлекува низ безбојното платно на животот, а наша должност е да ја отплеткаме, издвоиме, и да го прикажеме секој нејзин дел.“ Ова се зборовите кои Шерлок Холмс му ги упатува на неговиот пријател и хроничар Ватсон за природата на неговата работа, во која тој ја опишува истрагата за убиството во неговата „студија во секерлетно црвена боја.“

Оваа приказна го прикажува запознавањето на Шерлок Холмс со Др. Вотсон преку заеднички пријател и новата мистерија која ја покренува пронајдениот труп во напуштена куќа во Брикстон, Англија. Што сѐ се случува понатаму можете веднаш да дознаете доколку нурнете во оваа книга. Студија во скерлетно црвено е препорачлива за сите оние кои уживаат во детективските романи на Шерлок Холмс, како и за поединци кои уживаат во делата на Артур Конан Дојл.
*+ подарок Шерлок Холмс бележник за книга

499 ден

Категорија ,
Автор: Артур Конан Дојл
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил