Јапонски бајки

Јапонски бајки

Овде се претставени најубавите бајки од Далечниот Исток и од други делови на Азискиот Континент. Дваесет и две неверојатни приказни за херојството, итроштината и доброто срце, но и за љубомората, алчноста и одмаздата. Изборот на овие убави, интересни и поучни бајки ги содржи најпознатите јапонски бајки, како што се: Врабецот со исечен јазик, Авантурите на Кинтаро, Среќниот ловец и вештиот риболовец, Сечачот на бамбус и месечевото дете и многу други возбудливи раскази. Овие неверојатни приказни ги доближуваат до нас егзотичните вкусови, традиции и обичаи на оваа земја. Прекрасен подарок за секое дете, но и за сите оние кои сакаат да запловат во нови, фантастични светови.

400 ден

Автор: Јеи Теодора Озаки
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил