#Љубовен Пакет Бр. 8

Љубовна пакет понуда бр.8

Чоколадо – Џоана Харис
Градина на љубовта – Саша Обрадовиќ

– Чоколадо:
Кога егзотична непозната жена, Вијан Роше, пристигнува во француското село Ланскенет ѝ отвора продавница за чоколадо наспроти самата црква, отецот Рено во неа препознава сериозна опасност за своето стадо – особено затоа што е почетокот на Велигденскиот пост, традиционален период на самоодрекување. Свештеникот ги прогласува производите на дојденката за смртен грев, што претставува објавување војна. Одеднаш кафе-продавницата на Вијан станува место во кое се шепотат тајни, се ослеснуваат болките, се остваруваат соништата.
За прв пат во една книга, чоколадото го добива местото кое заслужно му припаѓа. Раскошна, мудра и палава, „Чоколадо“ е книжевна гозба, во која уживаат сите сетила.

– Градина на љубовта:
Овој роман се заснова на два плана и на две временски раздобја, со што авторот себеси си отвора можност за тематска разновидност, за искажување на ерудитизам во рекреирањето на епохата. Овој извонреден, топло ироничени забаваен роман претставува своевидно раскажување според слики, диригирано конструирање на книжевен, наративен свет според насоките коишто доаѓаат од една друга уметност, а тој тек на раскажување според слики истовремено претставува приказна во приказна.

719 ден

Категорија ,
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил