Џенга со бројки

Џенга со бројки- друштвена игра за деца

Што е тоа?
Кула зграда со блокови од тврдо дрво. Извлечете блокови, ставете ги на врвот. Но, не превртувајте ја кулата.

Од што е направено?
Кулата се состои од 54 дрвени правоаголни тули, во слоеви од 3, места под прав агол едни на други.

Како да се игра?
Секој играч на ред, отстранува една тула од која било под највисокиот спрат и ја поставува на врвот на кулата, под прав агол на блоковите веднаш под неа. (Комплетен спрат од 3 блока мора да биде завршена пред да започнете друга.) Како што кулата расте повисоко и ја менува својата тежина на едната страна, некои блокови стануваат лабави и лесно се отстрануваат. Обидете се да најдете еден од лабавите блокови, користејќи само една рака.

Како да го освоиме?
Последниот играч кој става блок без да направи кулата да падне над победите.

499 ден

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber