1984

Романот 1984 е Орвеловото најдобро дело. Објавено е во 1949 година. Претставува визија за тоталитарната држава во која човекот е потполно деградиран како личност, каде што владеат беда и глад, каде што историјата се фалсификува и каде што човечките вредности цинично се сведени на најнизок степен е протест на писателот против овие тенденции кои би можеле историјата да ја насочат во тој правец. И не само протест туку и предупредување. Силата на Орвеловиот талент и имагинација уверливото раскажување реалистичките ликови вештото водење на дејството и длабокиот хуманизам ја прават 1984 дело со трајна вредност.

499 ден

Автор: Џорџ Орвел
Издавач: Икона
Димензии: 352 стр. 11х18 cm
Тежина: 400 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил