Izjavuva-Pereira_Antonio-Tabuki

Изјавува Переира

Лисабон во еден злокобен летен ден во 1938 година, самотијата, сонот, свеста за животот и изборот, поместени во Историјата. Роман-сведоштво за еден тивок, воздржан хероизам. Ова е приказна која и понатаму ќе продолжи да предизвикува восхит и воодушевување спрема делата кои се предодредени да истраат во времето.

Добиени награди: Premio Scanno, Premio Campiello, Premio Viareggio. Преведен е на повеќе од дваесет јазици. 1996 година: незаборавна филмска интерпретација на Марчело Мастројани.

150 ден

Автор: Антонио Табуки
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 170 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber