Клубот Дима

„Ни најпроникливиот читател не може да ги предвиди возбудливите изненадувања на оваа елегантна мистерија.“

Њујоркер

Книга според која е снимен познатиот филм „Деветтата порта“ со Џони Деп на режисерот Роман Полански.

Лукас Корсо е детектив за книги, платеник најмен да пронаоѓа ретки изданија на книги за богати и бескрупулозни клиенти. Откако познат библиофил е пронајден обесен, зад себе оставајќи дел од оригиналниот ракопис на Тројцата мускетари од Александар Дима, го повикуваат Корсо да го потврди потеклото на фрагментот.

Набргу тој е вовлечен во вител во кој се мешаат обожавања на ѓаволот, окултни практики и авантуристички подвизи меѓу ликови кои се неверојатно слични со оние од ремек-делото на Дима.

Со помош на мистериозна убавица именувана според хероина на Конан Дојл, Корсо патува од Мадрид до Толедо и Париз во потрага по злокобен и навидум семоќен убиец.

290 ден

Автор: Артуро Перез – Реверте
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 360 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил