медитации

Медитации

„Човечкиот живот е миг; суштината на тој живот е вечен тек; структурата на нашето тело е трошна; душата е непостојана; судбината е загатка; славата е несигурна. Со еден збор, сѐ што му припаѓа на телото е река која тече, а сѐ што се однесува на душата е сон и илузија“. Така пишува Марк Аврелиј во овој свој своевиден дневник, кој го водел како разговор со самиот себе на воените походи. Во Медитации тој дава верен портрет на својата душа, како уметник кој им го остава својот портрет на потомците.

300 ден

Автор: Марк Аврелиј
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил