Sheli-Frankeshtajn

Франкејнштајн

Франкенштајн на Мери Шели ги спојува готскиот ужас и романсата во приказна којашто е светски позната и сё повеќе релевантна. Франкенштајн е млад студент на природна филозофија кој, откако ја открива тајната на оживувањето на материјата, создава живо суштество. Иако со нежно срце и благородна природа, удовишното создание влева страв во луѓето околу него. Сè поосамено и поизолирано, чудовиштето станува огорчено и сурово, преземајќи грозна одмазда против својот создател. Во драматичен расплет на настаните, во кој Франкенштајн ја следи својата творба до Арктикот за да го уништи, Мери Шели ги разоткрива страшните последици од играњето бог.

150 ден

Автор: Мери Шели
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 240 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?