Tomovska-Antichka

Античка реторика

Oд нејзиното втемелување во античката грчка култура, па до денес, значењето на реториката е исклучително големо.

Познавањето на реториката претставува незаобиколен елемент на квалитетното академско образование, но и моќен инструмент на критичкото промислување, јавната дебата и комуникациската способност на секој граѓанин. Публикациите посветени на реториката се од огромна важност за развојот на интелектуалната култура во македонскиот контекст.

Античка реторика од Весна Томовска ја извршува мисијата на запознавање на читателската публика со овој скапоцен дел од античкото културно наследство.

315 ден

Автор: Весна Томовска
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 320 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber